Dagen till ära hade jag och Jesper Lundin tänkt dra iväg på ett pass som vi surrat om ett tag. Vädret var strålande och absolut ingenting kunde gå fel, det riktigt doftade storgädda.

Bilen tömdes snabbt och de första stegen på snön gick kanonbra.

– Vilken grym skare! sa jag.
– Det kommer gå skitenkelt att ta sig ner till vattnet.

Men det borde jag inte ha sagt. 10 steg senare när vi kom bort från skuggpartiet så sjönk man obönhörligen rakt ner i kvicksanden till snö vartannat steg. Upp på halva låret och ibland till midjan.

– Vilken idiot jag är, jag tittade ju till och med på snöskorna när jag packade bilen.

Samtidigt mindes jag hur min felkopplade hjärna tänkte att “snön nog hade sjunkit ihop rätt mycket nu”.

Nåväl, en massa svettdroppar senare så skulle jag ta ett jättekliv och slog mitt knä stenhårt i den smiley isborrsjäveln. Några snabba vackra ord lämnade mina läppar innan jag haltade vidare ner mot vattnet.

Isen var lättborrad med mina nya skär, snabbt hade man sina spön ute och skulle ta den obligatoriska första kaffekoppen. Alltså koppen efter den tidiga kaffekoppen men före den uppiggande kaffekoppen.

Jag skruvade upp locket och började hälla vatten i kåsan med snabbkaffe. MEn det rann så förbannat långsamt så jag skruvade upp korken bara liiiiiite till.

Det slutade med att när jag hällde vatten så kom den förbannade korken med och kokhett vatten dränkte min ena hand.

Men inget ont som inte för något gott med sig, en del av vattnet hamnade i kåsan så jag fick mitt kaffe. Dessutom fick jag en perfekt anledning till att öva på fler vackra ord.

Fisket bestod av bommade hugg, slipsar och smågurkor blandat med ytterligare bommade hugg.

Solen stekte på och mitt ansikte antog snart samma färg som min skållade vänsterhand, vad tur att jag glömde smörja in mig med “sol utan brun” innan jag åkte hemifrån tänkte jag lite klämkäckt.

Lagom till att vi skulle åka hem så hade solen givetvis förvandlat all snö till kvicksand och nu var det inte vartannat utan varje steg som sjönk igenom.

Ångest gör sig bäst i text, därför bifogar jag inga bilder på misären….