Helt plötsligt en vindstilla kväll i juli så föll andan på, det var som att mina nedärvda instinkter kallade på mig. Likt en vandringsälg så travade jag iväg ut på Grössjöns naturreservat bakom huset. Kameraprylarna var förstås med om man nu skulle få syn på något.

På en myr någonstans i skogen så beslöt jag mig för att ägna mig åt 2 hobbies på en gång. Ner på alla fyra band tuvor och mossa.


Då passade jag även på att testa min nya hobby åderlåtning, den gigantiska svärmen med mygg kalasade frikostigt på min lekamen när jag pillade med fokus och andra inställningar.

Det kalasades överallt där jag missat att smörja in mig med den omärkta gamla förpackningen med Norrlands-aftershave jag hittade i garaget, misstänkt likt ett gammalt stift med US622. Den gamla hederliga sorten med en massa smaskiga kemikalier som man inte får använda längre, förövrigt så kanske det var just dessa kemikalier som gjorde att man blev som man blev? För i mina ungdoms dagar så konsumerades det friskt av denna varan ute på hjortronmyrarna.

Den milslånga vandringen gick vidare över klippor, tuvor och mera mygg.

Tråkigt att inte Åke Andersson var beredd att följa mig på vandringen ikväll, det fanns mygg så det hade räckt till minst 2 personer. Delad börda är halv förbannelse!

Kvällens vandring blev 9,4 km lång och 0,94 liter blod fattigare men det var härligt ändå att vara där ute.