Vaknade upp vid 07:00 på morgonen av att Tilde väckte mig, lät Ann-Louise sova vidare och gick upp. En snabb titt ut genom fönstret avslöjade att det lika gärna kunnat vara en ruskig höstdag, en tät dimma och jag ställde mig själv frågan:

1á juli, långkallingar eller inte?

Det blev långkallingar…..

Vindprognosen för dagen hade sagt 1-3 sekundmeter, men nu så här i efterhand kan man väl säga att det blev lite mer.

Nåväl, vi gled ut på älven efter att allt packats klart i båten.

Första ankringen och första kastet för mig gav en gädda just under 7 kg.

Skadad underkäke men stabbig som få, härligt med lite bra kondis igen. Tror inte gäddan passerade metern ens.

Efter detta så kom det en eländig geting och landade på min byxa, Micke sa “Slå den!” och det gjorde jag. Men det borde jag inte ha gjort…. Det sved till av bara fan och en liten tagg satt kvar i mitt finger som snabbt svullnade upp en aning, när jag tittade på mitt finger kom jag samtidigt på att jag glömt mina solglasögon hemma. Klant!

Vi fiskade vidare en stund och jag tappade snabbt en gädda kring 6 kg bakom båten men det var ganska segt och inte många kontakter.

Lunchen skulle intas på Strömpilens burgarhak. Micke och Markus gick för att handla och jag knöt fast båten.

Då hittade jag anledningen till det konstiga ljudet när Micke klev i båten lite för snabbt i hamnen. Hela fästet till elsnurran var knäckt rakt av vilket gjorde att den är tämligen oanvändbar tills ett nytt fäste monterats och då måste man plocka lös hela överdelen också. Får se om det överhuvudtaget går.

Men maten smakade i alla fall bra.

Vi gasade snabbt vidare och en av Mickes Planolådor flög helt plötsligt ur båten i full fart, efter att vi plockat upp denna bland vågorna(inklusive innehåll) så hann jag bara gasa på i 2 sekunder innan Mickes keps också blåste iväg vilket betydde en ny piruett med båten. De boende efter stranden lär väl ha undrat vad tusan vi höll på med.

Resten av fisket gick ganska jättedåligt, enstaka mindre gäddor och STORA vågor gav lite Norge-feeling över det hela.

Vi gav oss vid middagstid och när jag kom hem till mitt så fick jag denna bilden som avslutning på dagen.

Markus hade tydligen visat sin talang vid urlastningen av bilen.